Barion Pixel

Weboldalunk a felhasználói élmény javítása érdekében cookie-kat használ!
Adatvédelmi nyilatkozat

Menü

Tudnivalók a termékeinkről

A Swarovski kristályról 

Daniel Swarovski 1862-ben született Csehországban. 

21 évesen, megszületett benne az elhatározás, hogy forradalmasítja a kristálymegmunkálás területét. Siemens és Edison technikai újításai inspirálták, hogy kifejlesszen egy kristályvágó gépet, amely tökéletesre munkálja meg az anyagot. Álma megvalósulására 9 évet kellett várnia, s 1892-ben szabadalmaztatta az eljárást. Az új eljárással gyorsabbá és pontosabbá vált a munka, mint korábban. Új korszak nyílt a kristályok világában. 

Daniel Swarovski 1895-ben alapította meg a ma is ismert cég elődjét, sógorával Franz Weis-szel és Armand Kosmannal. 

A Swarovski kristályok speciális lézer technikával vágott, különleges minőségű ólomkristály. Az ólomkristály anyaga és a vágás pontossága által létrehozott fénytörések okozzák a Swarovski kristály színjátszó ragyogását. A fejlesztésekkel a mai napig nem álltak le az osztrák vállalatnál: folyamatosan igyekeznek „javítani a jót”. 

Az ékszerek alapanyagai:

Kristály ékszerek:

A nem nemesfémből készült ékszerek antiallergén, réz alapú ötvözetből készülnek, arany, fehér arany, illetve egyes estben platina bevonattal. A felhasznált arany és fehér arany minden esetben 18 karátos. A bevonat vastagsága: ,03-0.05mic.

A Ragyogj.hu ékszereinek készítésénél kizárólag Ausztriából származó, kiváló minőségű kristályokat használnak. Termékpalettánk összeállításánál célunk volt, hogy mindenki megtalálja a hozzá való ékszereket, amelyek bármely alkalommal vagy évszakban viselhetőek, és bármely öltözet ragyogó kiegészítői lehetnek, passzolnak egyéniségünkhöz, életmódunkhoz, életkorunkhoz. Árképzési filozófiánk alapja, hogy az ékszereinket bárki számára hozzáférhetővé tegyük.

Ezüst ékszerek:

Az ezüst fehér, erősen fénylő, az arany után a legrégebben ismert nemesfém. Fém állapotban is előfordul, de többnyire, mint vegyület található érceiben. Rendkívül kedvelt anyag a szépsége, a tartóssága és a széles körű felhasználhatósága miatt, már több mint 6000 éve.

Az ezüst az összes fém között a legjobb hő- és elektromos vezető. Az arany után a legjobban megmunkálható anyag. Hajlékony, kiválóan nyújtható. 1 gramm ezüstből 1800 méter huzalt lehet készíteni.

Az ezüstnek van a legnagyobb fokú fényvisszaverő képessége. Egy ezüsttükör a látható fénysugarak 95%-át képes visszaverni. (A legtöbb tükör ezüst felhasználásával készül.)

Az ezüst mint alapanyag felhasználásra kerül a fototechnikában, gyógyászatban, vegyiparban, villamos iparban, elektrotechnikában, galvanotechnikában, és nem utolsó sorban az ötvösművészetben. Készülnek belőle pénzérmék, ékszerek, kegytárgyak, dísztárgyak, használati tárgyak.

Mi is az a Sterling ezüst?

A Sterling (törvényes finomságú, teljes értékű, valódi) ezüst 92,5%-ban tartalmaz ezüstöt, és 7,5%-ban valamilyen más fémet, rendszerint rezet is. A Sterling ezüst húzószilárdsága majdnem kétszerese, keménysége több mint kétszerese a tiszta ezüstnek.

Hogy kezeljük ezüst ékszereinket?

Az ezüst sem alacsony, sem magas hőmérsékleten gyakorlatilag nem oxidálódik. Az ezüsttárgyakon látható feketés-szürke elszíneződés nem oxid, hanem az ezüst kénnel alkotott vegyülete. A városok levegője egyre több kénvegyületet tartalmaz, amely az ezüsttel nedvesség hatására ezüst-szulfidot (Ag2S) alkot. (Érdemes figyelni egyes kozmetikumok hatását az ezüstékszer elszíneződésénél, és vagy egyik, vagy másik viselését, használatát hagyjuk el.) Ezért a tárgy felületén előbb barna később koromfekete bevonat keletkezik. (Zöld és barna patina is keletkezhet az ezüstön.) Ez a réteg a kereskedelemben kapható ezüsttisztító folyadékkal eltávolítható. Hogy sokáig megmaradjon az ezüst ékszer újszerű állapota, és időben megakadályozza a vastagabb ezüst-szulfid réteg kialakulását törölgesse rendszeresen karcolásmentes, puha anyagból készült, ezüsttisztító kendővel.

Figyelem! Az ezüsttisztító folyadékot csak kő vagy gyöngy nélküli, nem antikolt ékszerek, tárgyak tisztítására használja! A nagy tisztaságú ezüst makacsabb szennyeződésével is igen jól elboldogulnak.

A szappanos víz szintén segít megőrizni az ékszer szépségét, de azt soha ne felejtsük el, hogy a szárazra törlésnél semmiképp ne használjunk papírtörölközőt, papír zsebkendőt, csakis lágy, puha ruhát.

Ne tegye termálvízbe, mert az ékszeren azonnal ezüst-szulfid bevonat képződik.

Ha nem viseli ezüstékszereit, tárolja légmentesen zárt, száraz helyen. Önzáró tasak, vagy egy erszény kiválóan alkalmas erre a célra. Ez segít megőrizni ékszerei csillogását és még csak véletlenül sem karcolja őket semmilyen más tárgy.

Soha ne tegye ezüst ékszereit klórba, sós vízbe, szódába. Ne felejtse el, hogy néhány háztartásban található tisztítószer alapja a klór tartalmú fehérítés; ezek elszínezhetik, illetve oldhatják a drágaköveket.

Soha ne használjon ultrahangos tisztítót, szalmiákszeszt, vagy bármilyen más vegyi anyagot drágakövek tisztításához; különösen türkiz, malachit, ónix, lapis lazuli (lazúrkő) és opál esetében, mert ez könnyen a kövek elszíneződését okozhatja. Törölgesse egyszerűen puha, nedves ruhával.

Ha az ékszer drágakövet vagy gyöngyöt tartalmaz, ne tegye vízbe, mert a foglalás esetleg meglazulhat. Soha ne használjon fürdetős, vagy csiszoló hatású tisztítót drágaköveihez.

A fémjelzés történetéből (Fémjelek) Az ötvöstárgyak kötelező bélyegzése a különböző országokban a céhek megalakulása óta ismert. Magyarországon az ötvösjegyek használatának legkorábbi emlékei 1370-ből származnak. A kutatók adatokat találtak arra, hogy országunkban 1504-ben már a készítőkön (mesterjegyen) kívül a céh próbabélyegének beütését is előírták. A céhek a mesterjegy használatát és a céhmesterek próbakötelezettségét (azaz a nemesfém vizsgálatát) írták elő. 1867. január 1-jétől a nemesfémek finomságának vizsgálata az Osztrák-Magyar Monarchiában állami hivatalok hatáskörébe került és itthon is az osztrákhoz hasonló fémjelzési törvény lépett életbe., amely szerint Magyarországon és Ausztriában egyező fémjeleket használtak és az addigi karát és lat helyett pedig a nemesfém ötvözetek finomságát ezredrészekben fejezték ki. A forgalomba hozható arany- és ezüsttárgyak finomságát 4 fokozatban állapították meg. A nemesfémből készült tárgyak csak úgy kerülhettek forgalomba, ha a finomságukat a Magyar Királyi Főfémjelző és Fémbeváltó Hivatal valamint a Magyar Királyi Főkémlő Hivatal megvizsgálta, és a finomságuknak megfelelően fémjelezte. A fémjelzés azt jelenti, hogy a nemesfémből készült tárgyba a finomságot jelző fémjelet beütötték. Azt a tárgyat, amely nem érte el az előírt finomságot: összetörték. A fémjelek a finomsági fokokhoz kötöttek, de ugyanarra a finomságra is másféle jeleket használtak kisebb és nagyobb tárgyak esetén. A Monarchia idején Ausztriában és Magyarországon is a nagyobb városokban önálló fémjelző hivatalok működtek. Megkülönböztetésükre a fémjelen belüli nyomtatott nagybetű szolgált. Ausztriában a hivatalok megkülönböztetése A-tól N-ig terjedt, Magyarországon belül pedig a P-től V-ig terjedő betűket használták. A Monarchia felbomlása után megszűnt a közös fémjelzés Ausztriával. Magyarországon 1937-ig az Osztrák-Magyar Monarchia fémjeleit használták. Az 1937 szeptemberében életbe lépett új fémjelzési törvény megváltoztatta az addig elfogadott finomsági fokokat és új rajzolatú fémjeleket vezetett be. A finomságvizsgálatot és a fémjelzést a Nemesfémvizsgáló és Hitelesítő Intézet hatáskörébe utalta. 1966. január 1-jétől a nemesfémtárgyakra új finomsági fokok és fémjelek léptek életbe. 1999. januárjától került sor a legújabb fémjelek bevezetésére.

Ékszereinket minden esetben a NEHITI hivatalosan bevizsgálta!

 

Drágakövek:

Ametiszt: A lila legkülönbözőbb árnyalataiban, az egész világos ibolyaszínen át a sötét kékesliláig sok árnyalatban fellelhető. Színe nem mindig egységes, gyakran világosabb és sötétebb részleteket látni rajta, hosszan tartó napfény hatására kifakulhat. A sötétebb színű kristályok általában ritkábbak. Melegítve a színét változtatja, megsárgul, többé-kevésbé megszíntelenedik. Kristályai egyszerűeknek látszanak, de az optikai vizsgálat azt árulja el róluk, hogy többnyire sokszorosan összenőttek. Az összenövés némelykor már egyszeri megtekintésnél is szembeötlik, mivel a kő törésén finom hullámos vonalakat látni.

Az összes kvarcváltozatok között a legkedveltebb kő. A régiek is nagy becsben tartották, amulettnek hordták, mert azt tartották róla, hogy hordozóját megvédi a részegségtől (az amethüsztosz görög szó, jelentése: nem részegítő). Az asztrológiai hagyományok szerint a februárban születettek, a Halak és a Vízöntő köve az ametiszt. A józanság, értelem, tiszta gondolatok köve, amely megvéd a mérgektől is. Neve női névként is használható.

Az ametiszt a haragot és a dühöt a szeretet pozitív energiájává alakítja át. Megtanít, miként változtassunk berögzött viselkedési mintáinkon.

Lila színével koronacsakránkhoz csatlakozva nagy segítségünkre lehet stresszes időszakainkban, mivel természetes nyugtató hatással bír. Segít alvászavarok esetén is, idegrendszeri stabilizáló hatása végett. Megakadályozza a visszatérő rémálmok ismétlődését.

Használjuk ezt a követ meditáció során, nagyszerű segítség az elmélyülésben, mivel az ametiszt a bennünk lakó Istennel rezonál és segít kitárni az elmét az új gondolatok előtt.

Légzési és asztmatikus problémákkal szenvedőknek is hatékony segítsége lehet.

Enyhíti a torokfájást, tisztítja a vért, kiegyenlíti a vérnyomást, ill. javítja a látást, sőt színvakság gyógyítására is használják. Jótékony hatással bír a bőrbetegségekre, gyakran használják migrénes fejfájás ellen is.

Erősen méregtelenítő hatású.

 

Ónix: Az ónix egy védelmező kő, amely a negatív energiák ellen véd. Csökkenti a befolyásolhatóságunkat, növelve így az önbizalmunkat, egészséges egónkat.

Egyensúlyba hozza a külsőnket és belsőnkkel, így magabiztosabban mozoghatunk a világban, stabilitást, ellenállóképességet, kiegyensúlyozottságot biztosítva ezáltal.

Bánat és melankólia esetén is hatásos.

Erős hatással van az agy tevékenységére, javítja a koncetrációt, de használhatjuk Alzheimer-kór és epilepszia ellen is.

Hat a fülre és azok betegségeire,  mint pl. fúlgyulladás, - fájás,  -zúgás, hallásromlás.

Szintén hatásos látásgyengeség ellen is.

Erősíti az immunrendszert.

 

Gránát: A gránát mély, sötét bordó színe a gránátalma gyümölcsének a színére emlékeztet; a neve is innen jött.

A görög mitológiában a gránátot gyakran adták egymásnak a szenvedély ajándékaként és megfelelt a örök szerelem szimbólumának.

A középkorban a mérgezés elleni óvintézkedések egyik eszköze volt, az urak a boros poharukba dobtak egy gránát követ, hogy biztosak legyenek, az italuk nem mérgezett.

A gránát bizalmat és tartást ad; reményt és bizakodást önt belénk.  Az önbizalmunkkal együtt megnő a tenni akarásunk, az energiánk és bátorságunk, így enyhébb depresszió ellen is hatásos.

A gránát a második világháború után jött újra divatba, aminek persze jó oka van. A gránát egy olyan kő, amely az energiablokádokkal, a fájdalmas és kellemetlen élményekkel jól elbánik. A gránát használója nem kerülheti el ezeknek a dolgoknak a feltárását és a velük való szembenézést, amely folyamat során a gránát komoly segítség lehet.

A gránát segít a test gyulladásos folyamatainak gyógyulásában, erősíti az immunrendszert és a szívizmot, javítja vérképet. Hatékony segítség reuma, gyulladások, bőrbetegségek ellen.

 

Topáz: A topáz színe változatos. Legjellemzőbb és legelterjedtebb szín a sárga, de gyakoriak a víztiszta és kékszínű, ritkábbak a rózsaszínű kristályok. A topázkristályok többnyire tiszták és átlátszók. A sárga szín a legvilágosabb sárgától egészen a sötét barnássárgáig terjed s a sárga színben igen sokszor kis vörös árnyalat is van.

A sárga színű, ún. aranytopáz hat az asztmás megbetegedésekre és a velük együtt járó allergiára. Használják láz és gyulladásos folyamatok ellen is. Erősíti a tobozmirigyet, és így megelőzi a fertőzéses betegségeket. Pozitív kihatása van a szem betegségeire is. Erősíti a hasnyálmirigyet, a beleket és az epét (epekövek esetében is), és segít a test méregtelenítésében. Mérgezéses betegségek esetében is igen hasznos. Az aranytopáz kiegyensúlyozottabbá teszi az étvágyat, túlsúly és alultápláltság esetén is segít megtalálni a helyes mértéket. A gerincoszlop betegségeinél is pozitív tapasztalatokat gyűjtöttek az aranytopáz alkalmazásával. Kedélyjavító hatása remek ellenszere a depressziónak. A mániás depresszióban szenvedők esetében is megmutatkozik jótékony hatása. Ideggyengeség és idegösszeomlás kezelésére is használják. Fokozza az agy teljesítőképességét, és erősíti az emlékezetet. Hatásos kimerültség ellen is. Javítja a koncentrációt, és nagyobb kreativitáshoz segít. Erősítő és nyugtató hatással van az idegekre, ezért remekül használható alvászavarok esetén. Ajánlatos a fejpárnánk alá is egy aranytopázt tenni, hogy nyugodt alvást és kellemes álmokat biztosítson számunkra.

 

Citrin: A citrin a sárgának szinte mindenféle színárnyalatát felvonultathatja. Az ásvány akkor keletkezik, amikor a kcvarot enyhe radioaktív sugárzás éri. Ritka kőről lévén szó, az értéke magas, gyakran árulnak hevített ametisztet citrin néven.

A citrin védelmezi és megtisztítja auránkat, eltávolítja a negatív energiákat, pozitív, örömteli rezgéseket áraszt. A negatív érzelmeket átalakító hatásának köszönhetően segít a problematikus kapcsolatok helyrehozásában

Megteremti a frisseség és biztonság érzését.

Erősíti a intuitív oldalunkat, a szellemi érzékenységünket, koncentrációt és tetterőt.

Támogatja a rugalmas döntéshozatalt, és segítségével reálisabban felmérhetjük a valós helyzetet.

A napfonatcsakrára kifejtett hatása révén nyugalmat biztosít. Megértést és bölcsességet teremt, támogatja a bennünk rejlő örömöt és optimizmust. Motivációt ad és bölcsességet, hogy hibáinkból tanulhassunk. Segít elfogadni önmagunkat.

A citrin a gyomor és a belek problémáin segít. Ösztönzi az emésztőszervek és belső elválasztású mirigyek tevékenységét. Hatással van a hasnyálmirigyre is, így jó cukorbetegség ellen.

Csökkenti a koleszterinszintet.

Mivel segíti a méreganyagok kiválasztását, így használhatjuk méregtelenítő kúrák során.

 

Peridot: A peridot egyike azon kevés drágaköveknek, melyeknél az előforduló szín csak egy színt jelent: alapvetően ez az olajzöld szín. Zöld színének intenzitása azonban attól függ, hogy mennyi vasat tartalmaz a kristály szerkezete. Így az egyes peridot drágakövek színe a sárga-zöld színűtől kezdődően az olajbogyó színűn át a zöld, barnás-zöld színig változhat. A legértékesebbnek a sötét, olajzöld színváltozat tekinthető.

A spiritualitást elfogadók szerint a kő elfeledteti a gondokat és tisztító hatást tulajdonítanak neki. Van olyan nézet, hogy csillapítja a féltékenységet, a sértődöttséget és a haragot. Állítólag elősegíti a szövetek regenerálódását, erősíti az anyagcserét és a bőrre jótékony hatást gyakorol.

 

Zafír: Minden drágakő minőségű korundot, amely nem vörös (rubin), zafírnak neveznek, bár ezt az elnevezést a közönség a kék színűre érti. A vas- és titánszennyeződések következtében létrejött színváltozatok sokféle árnyalatot eredményeznek, de a legértékesebb a tiszta mélykék.

A zafír hatással van a fej egész területére (agy, szem, orr, torok, fül, haj), s befolyással van az ott fellépő zavarokra és betegségekre. Hatása kiterjed a bőrre (allergia és kiütések esetében is), a tüdőre, a gyomorra is, enyhíti a fájdalmakat, erősíti az idegeket, ezáltal megszünteti a belső nyugtalanságot és az alvási zavarokat. Hajhullás és kopaszodás ellen éppoly hatásos, mint az idő előtti öregedés ellen. Segít az asztmás betegségek esetén. A szemet illetően a látás javítására éppúgy használható, mint a kötőhártya-gyulladás ellen. Javítja az étvágyat, csillapítja a gyomorégést és a savtolulást. A fül esetében a következőkre használhatjuk: középfülgyulladás, süketség, fülfolyás vagy annak enyhítése, fülfájás. Zafírral az alábbi bőrbetegségek befolyásolhatók: kelések, fekélyek a szemhéjon, arcpír, allergia, bőrkiütések, viszkető bőrkiütés, psoriasis, bőrtisztátalanságok, pattanások, ekcéma. A zafír a szívpanaszokat is orvosolja: használhatjuk szívburok-gyulladás, szívhártya-gyulladás és szívfájás ellen. Emellett a következő tünetek kezelésére is alkalmas: krónikus feszültségek, ízületi panaszok, övsömör, bélpanaszok, agyhártyagyulladás, láz, görcsös gyomorhurut, gyomorfekély, isiász, lumbágó, gégehurut, arcüreggyulladás, fejfájás, migrén, az anyagcsere okozta fejfájás, tüdőgyulladás, neuralgia (ideggyulladás), neuralgikus fájdalmak. A zafír hatásai azonban még ezeken is túlmutatnak: használhatjuk a kolerikus temperamentummal rendelkező emberek megnyugtatására, az agresszió csökkentésére, kábaság esetében, depresszió ellen, a koncentráció javítására, szellemi zavarok esetében, a kreativitás javítására, melankólia ellen, belső nyugtalanság ellen, fájdalmas menstruációkor, neurózis, skizofrénia, tévképzetek és téboly esetében, a veseműködés javítására, reuma esetében. A zafír hat ezen kívül a rákos daganatok minden fajtájára.

 

Az ékszereknél felhasznált ötvözetről: 

Termékeink réz alapú ötvözetből készülnek, arany, fehér arany, illetve egyes estben platina bevonattal. A felhasznált arany és fehér arany minden esetben 18 karátos. A bevonat vastagsága: ,03-0.05mic. 

Törődjön ékszerével, meghálálja!!! 

 

Ékszereink minden estben kiváló minőségűek, de ahhoz, hogy szépségüket megőrizzék, nekünk is tennünk kell! Ime néhány tanács és javaslat, melyek segítségével elérhetjük, hogy ékszereink megtartsák csillogásukat és fényüket. 

1) Alváskor, úszáskor és tisztálkodáskor kérjük, vegye le az ékszert. 
2) Tisztításhoz ne használjon vizet, tisztítófolyadékot vagy egyéb folyadékot, amely alkoholt tartalmaz. Kerüljük el, hogy az ékszer a parfümünkkel érintkezzék. 
3) Amikor épp nem viseljük, az ékszert tartsuk a dobozában, vagy puha bársony zsákocskában. Ne tegyük ki az ékszert hosszú távú erős napsugárzásnak, illetve párás levegőnek.. 
4) Viselés után tisztítsuk meg az ékszert puha, száraz ruhával. 

Keresés