Weboldalunk a felhasználói élmény javítása érdekében cookie-kat használ!
Adatvédelmi nyilatkozat

Ok
Menü

Hogyan fonódik össze a Swarovski a természettel? Tudtad?

Hogyan fonódik össze a Swarovski a természettel? Tudtad?

Tán nincs ember a Földön, aki ne ismerné Jacques Cousteau nevét, a nagy felfedezőét, kinek neve a tengerek világát idézi fel képzeletünkben szinte azonnal. Kutató, filmrendező, író és fotós…. regényeket lehetne írni róla, mi mindent tett munkássága alatt. Ámde itt van a családja is, akik szintén hatalmas érdemeket szereztek pályájuk során.

Érdekességek a kristályok világából


A mi szempontunkból a legérdekesebb név Céline Cousteau-é, aki Jacques unokája. Céline 1972-ben született Kaliforniában. Gyermekkorában egyaránt otthon volt Franciaországban és az Egyesült Államokban is, neves főiskolákon és egyetemeken végzett, tanult pszichológiát és művészeteket is. Nem hazudtolta meg családja örökségét, a művészeti iskolában tanultakat a természet kutatásával ötvözte. Nonprofit szervezetet alapított, melynek küldetése, hogy fiatal, tehetséges természetfilmeseket, aktivistákat támogasson. 18 természetfilm készítésében vett rész, némelyiknek műsorvezetője is volt. Tagja több természetvédelmi szervezetnek, 3 nyelven beszél folyékonyan, mellette egy fiúgyermek szerető édesanyja.

Igazán nem mondható, hogy unalmas élete lett volna eddig, de mégis mindig új kihívásokat is keresett.  Nemrégiben a Swarovski cég felkérte, hogy tervezzen új kristály kollekciót nekik, aminek Céline boldogan eleget is tett.

Az új kristályok természetesen a tenger világát idézik. A formákat a tenger élővilága ihlette, a hihetetlen sokszínűség, ami a vízi világra oly jellemző. A tengeri állatkák, növények formája köszön vissza a kollekció darabjaiban, melyek az új Swarovski színekben pompáznak. A különleges technikával készülő Swarovski kristályok ragyogása felidézi bennünk a tengert, a nyarat, a hullámok nyaldosta partokat, a boldogságot, amit a búvárkodás élménye okoz, és mindazt, ami miatt a természetvédők oly sokat dolgoznak.

 

Találunk a kollekció darabjai között a tengeri sugárállatkát idéző kristályt, mely az állat különleges, szivacsos testének megidézésével oly jellemző formájú kristályt eredményezett, melyet soha nem látott még a divat világa.

Legjellemzőbb tán a tengeri csigák formavilágát felidéző színes kollekció, melyek akár egy sima bőrszalagon viselve is csodálatos ékszert eredményeznek.A kristályok világa eddig sem volt unalmas, de bátran kijelenthetjük, hogy Céline kollekciója új utat mutatott az ékszertervezőknek, olyan kollekciót tervezett, melyeknek kristályai igazán inspirálóak, mozgalmasak, és életteliek.

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Swarovski

Keresés